Voor wie is Porties in zicht?

inhoud-portiesinzicht

Met ons boek voorzien wij alle behandelaars op het gebied van voeding en gezondheid van een toekomstproof tool voor het begeleiden van cliënten naar een bewuster eetgedrag. Hierbij hebben wij rekening gehouden met diverse doelgroepen. 

Naast behandelaars die zich richten op een regulier voedingspatroon, is het boek eveneens geschikt voor studenten voeding en diëtetiek en voor behandelaars die:

  • zich richten op een plantaardig / veganistisch voedingspatroon (plantaardig diëtisten)
  • in de psychiatrische zorg werken
  • met kinderen werken
  • cliënten hebben die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen
  • studies doen waarbij hun testgroepen aan moeten geven wat ze consumeren

Het boek Porties in zicht is een onmisbare tool voor alle behandelaars op het gebied van voeding en gezondheid om inzicht te krijgen in de werkelijke voedingsinname.
€ 45,95 (incl btw)

portiegrootte-muesli
portiegrootte-druiven
portiegrootte-pompoen
portiegrootte-olijfolie

Hoe bepaal je als behandelaar de voedingsinname van jouw cliënt?
Tijdens een consult moeten eetgewoontes zo nauwkeurig mogelijk in kaart worden gebracht. Uit praktijkervaring blijkt echter dat het voor cliënten haast onmogelijk is om portiegroottes accuraat te beschrijven, waardoor er snel een vertekend beeld ontstaat. 'Eén kiwi' is duidelijk, maar de werkelijke hoeveelheid van 'een beetje aardappelpuree' of  'een paar lepels muesli' is lastig in te schatten. Iedereen heeft andere normen en gewoontes, 'veel' of 'weinig' zijn subjectieve termen. Daarom hebben wij het boek Porties in zicht ontwikkeld met foto's van verschillende portiegroottes. Hiermee geeft de cliënt voortaan sneller, eenvoudiger én accurater de juiste informatie. 

Hoe neem je efficiënter en accurater anamneses af?
Porties in zicht bevat foto’s van 102 verschillende voedingsmiddelen die in oplopende porties afgebeeld zijn. De hoeveelheid in grammen die met de foto’s correspondeert is in een overzichtelijke tabel weergegeven achterin het boek. Ook aan gebruiksgemak hebben we veel aandacht besteed. Het boek heeft een duidelijke structuur met voor iedere voedselgroep een eigen kleur, waardoor je vlot naar de juiste pagina bladert. Zowel voor- als achterin het boek vind je een uitklapbare inhoudsopgave. Achterin staat de inhoudsopgave op z'n kop, zo hoef je het boek niet steeds te draaien als je tegenover je cliënt zit. 

Hoe creëer je bewustwording in portiegroottes?
Het consumeren van te grote porties is een belangrijke factor in het ontstaan van overgewicht. Te kleine porties van bepaalde voedselgroepen kunnen zorgen voor tekorten aan voedingsstoffen. Porties in zicht creëert bewustwording doordat het een duidelijk inzicht geeft in de werkelijke voedselinname. Deze kan sterk afwijken van de hoeveelheid die men denkt te eten. Door langdurig diëten, overeten of juist niet voldoende eten, kunnen lichaamseigen signalen van honger en verzadigingsgevoel verstoord raken. Een gezond gewicht begint met bewustwording van wat en hoeveel men eet. Om optimaal te kunnen functioneren en je lichaam te voorzien van alle benodigde voedingsstoffen, is het vinden van de balans in portiegrootte essentieel. 

Hoe kun je voedingsadviezen visueel verduidelijken?
De behandelaar kan met dit boek niet alleen sneller en accurater informatie over de voedingsinname van de cliënt verkrijgen. Ook helpt het om snel en eenvoudig een advies te verduidelijken. Een cliënt krijgt tijdens een consult veel nieuwe informatie te verwerken. Adviezen als 'Je bord voor de helft vullen met groente' of 'probeer minstens 400 gram groente per dag te eten' en 'Meer of minder van een bepaalde voedingsgroep' blijven veel beter hangen als de cliënt er een beeld bij te zien krijgt. 

Duurzaamheid

Kwaliteit voor intensief gebruik

Omdat je het boek waarschijnlijk intensief zult gebruiken hebben we het extra stevig met garen gebonden ipv alleen gelijmd. De omslag is voorzien van een laag krasvast laminaat. Hierdoor blijft je boek langer mooi en gaat het vele jaren mee.

portiesinzicht-vegan

De toekomst is plantaardig

Porties in zicht is klaar voor de toekomst omdat we veel voedingsmiddelen hebben opgenomen die we steeds vaker zullen gebruiken zoals diverse soorten bonen, peulvruchten, tofu, tempeh.
Door plantaardige voedingsmiddelen te gebruiken waar dit visueel overeenkomt met de dierlijke varianten, hebben wij tevens een duurzame aanpak nagestreefd bij de totstankoming van het boek.  

NIEUWSBRIEF

Laat je e-mailadres achter en ontvang 1 x per kwartaal ons laatste nieuws.

CONTACT

info@portiesinzicht.nl

www.portiesinzicht.nl

Download perskit

ISBN 978-90-9034829-2

KvK Rotterdam 82463387