Nieuws en blogs van Porties in zicht

plantaardige eiwitbronnen porties in zicht

Plantaardige eiwitbronnen in zicht

15 juni 2022

Plantaardig eten wordt steeds populairder en dat is niet voor niets! Een gevarieerd plantaardig voedingspatroon is gezonder en duurzamer. Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat een eetpatroon met dierlijke voedingsmiddelen meer gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Daarnaast zorgt de intensieve veehouderij voor een groot aandeel in de Co2-uitstoot met ernstige klimaatproblemen tot gevolg. Maar hoe zit het nou precies met eiwitten? Hoeveel heb je ervan nodig en welke plantaardige voedingsmiddelen zijn goede eiwitbronnen?

kinderen-meer-groente-laten-eten

Hoe laat ik mijn kind meer groente en fruit eten?

1 juni 2022

“Mijn kind lust geen groente!” Helaas is dit een veelgehoorde frustratie bij ouders. Soms gewoon een onschuldige fase, maar als kindjes een te lange tijd geen voedingsstoffen uit groente of fruit binnenkrijgen kan dit leiden tot tekorten. Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind alle juiste voedingsstoffen binnenkrijgt? En hoe bouw je voor je kind aan een gezonde basis voor nu en in de toekomst?

Green Friday actie: 11 bomen geplant!

26 november 2021

Op Black Friday gingen wij op groen: in plaats van massaconsumptie te promoten wilden wij graag iets terugdoen om CO2 uitstoot te compenseren: voor ieder verkocht boek op vrijdag 26 november lieten wij een boom planten via Trees for all 

NIEUWSBRIEF

Laat je e-mailadres achter en ontvang 1 x per kwartaal ons laatste nieuws.

CONTACT

info@portiesinzicht.nl

www.portiesinzicht.nl

Download perskit

ISBN 978-90-9034829-2

KvK Rotterdam 82463387